Behandling

Insemination med egna eller donerade spermier

På C-Medicals fertilitetskliniker kan vi hjälpa till med insemination av mannens egna spermier eller donerade spermier. Inseminationen kan göras i en naturlig menscykel eller kombinerat med ägglossningsstimulering.

Insemination med mannens egna spermier

Insemination med din partners spermier kan göras när indikation för det föreligger vilket kan vara om paret har svår att genomföra sexuell aktivitet, alternativt om mannen har problem med utlösning.

Insemination med donerade spermier

Insemination med donerade spermier kan utföras på ensamstående kvinnor och samkönade par. Även heterosexuella par där mannen saknar spermier kan få hjälp via donation.

Hur går inseminationen till?

Inseminationen görs dagen efter positivt ägglossningstest i naturlig cykel alternativt i samband med en stimulerad cykel där dag för ägglossning regleras med hormoner. Spermaprovet prepareras för att isolera de bästa spermierna som sedan sprutas in i kvinnans livmoder med en tunn kateter. Vanligtvis är inseminationen smärtfri och enkel att utföra.

Antalet behandlingar som behövs är individuellt. Om inseminationerna inte resulterar i en graviditet kan det blir aktuellt med IVF-behandling.

Kontakta oss om du har några frågor!